29-10-18 | Food | snacks |

Ga choco loco met gezonde chocolade truffels

Oh yes girls, ik heb iets geweldigs gevonden voor je chocolade cravings EN het is ook nog eens gezond! Wat is er nou beter dan dat? Ik denk niks, dus stop met wat je aan het doen bent en trakteer jezelf zo snel mogelijk op deze gezonde chocolade truffels!

“Deze gezonde chocolade truffels bevatten twee van mijn meest favoriete dingen: chocola en avocado!”

Wist je dat chocola en avocado supergoed samen gaan? Avocado heeft de beste structuur om truffels mee te maken en de smaak is niet teveel aanwezig. Het is de perfecte gezonde vervanger voor de room die normaal gebruikt wordt. En chocola is natuurlijk altijd heerlijk, dat heeft geen uitleg nodig 😉

Een goede chocolade truffel heeft een rijke en romige smaak en brengt een lach op ieders gezicht! Dit recept voor gezonde chocolade truffels heeft ook een hoog gehalte aan gezonde voedingsstoffen. Ondanks dat dit een gezonde versie is en sommige mensen zullen zeggen dat dit niet lijkt op een originele truffel, daag ik je uit om het recept eerst eens uit te proberen..!

Gezonde chocolade truffels maken klinkt best moeilijk maar dat is het helemaal niet! Dit recept is erg makkelijk en je hoeft maar een paar kleine dingen te doen. Het enige moeilijke is dat je een paar uur moet wachten tot je aan de truffels kan beginnen, maar de smaak is het wachten zeker waard!

Liefs,
Carolina.

INGREDIËNTEN 

– 1 grote avocado (of 2 kleine)
– 4 grote Medjool dadels
– 100 gram pure chocolade (80%)
– 3 theelepels cacaopoeder
– Zout

MACRONUTRIËNTEN PER PORTIE

Energie: 102 kcal
Koolhydraten: 9 g
Eiwit: 1,6 g
Vet: 7,3 g
Vezels: 3 g

METHOD

  1. Cut the avocado in half, remove the pit and scoop out the flesh with a spoon. Put this with the dates, dark chocolate and salt in a blender.
  2. Blend everything together until you have a smooth mass.
  3. Place the mixture in the fridge for 30 minutes.
  4. When time is up you can take make little balls of the mixture. Spread the cacao powder on a plate and roll the balls through it.
  5. Place the balls back in the fridge and let firm up for 3 hours (or 2 if you can’t wait that long 😉 )

Featured Posts

Shop the items


  • Sam

    Wauw dat ziet er wel echt heerlijk uit!! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *